Välkomna till vårens andra vernissage, nu på lördag 20 februari

Lennart Berggren
En undersökning av människans olika rum i varandet. I gränslandet mellan fantasi och verklighet blandas allvar med humor där Lennart Berggren rör sig bland begrepp som minne och saknad, utsatthet och sökande efter identitet. En ständig bearbetning  av inre och yttre erfarenheter.

Raketen
olja på duk 155 x 125 cm
Gömsle
30 x 30 cm
Saga
27 x 18 cm
Stjärnorna
155 x 125 cm

Ingegerd Hyltén-Cavallius
”Att skapa bilder är ett sätt att bearbeta tillvaron. Friheten i val av uttryck och innehåll är total, samtidigt som sökandet efter något ogripbart – något som vill bli bild – är otroligt spännande”
Ingegerd Hyltén-Cavallius

Ingegerd har alltid varit nyfiken. Hon började med textila bildvävnader och tryck. Fortsatte med akvareller för att prova ny teknik och material. Skar sedan sönder akvarellerna och flätade ihop dem. Sedan ny teknik med grafiska blad från microprints till stora collagetryck.
De grafiska bladen utgjorde en källa till hennes senaste grafikcollage. Hon upptäckte de fantastiska möjligheter emalj kunde erbjuda för att skapa bilder. Även de i små och stora format. Hennes motiv handlar ofta om möten mellan människor, som även kunde gestaltas som fantasidjur.
Naturen har alltid fascinerat Ingegerd. 1974 skaffade vi en segelbåt och upplevde skärgårdens olika skepnader. Sol, regn och blåst. Olika årstider. Allt detta gav inspiration. När man stannade till på någon ö så var Ingegerd först över till andra sidan, nyfiken på hur det såg ut där. Och upp på högsta punkten.Från första början tog Ingegerd hand om sjökortet för att finna bästa vägen. Sedan tog hon hand om rorkulten också!
Lars Hyltén-Cavallius

Bor i skogen
emalj 13 x 13 cm
Blue
emalj 13 x 13 cm
Emalj
Collage
Collage

Följ oss gärna på Instagram och Facebook
för mer kontinuerlig och uppdaterad info om öppettider och annat.